Hämtning av grovsopor

Lämna grov- och elsopor senast söndag den 28 april

Grovsoporna ska läggas i säckar som kommer att ställas upp på Amarantergränd från onsdag den 24 april. Säckarna stängs på söndag den 28 april kl 20.00.

Säckarna är 1x1x1 meter respektive 2x1x1 meter. Större föremål än så kan således inte kastas med grovsoporna. Tänk på att vi betalar för volym så säckarna måste packas tätt så att vi inte betalar för att transportera bort luft. Lägg gärna längre föremål i 2 m säcken och mindre föremål i 1 m säcken. Extra säckar kommer att finnas innanför ytterdörren till Amarantergränd.

Läs på vår webbplats om vad som får kastas som grovsopor här.

Elavfall ska läggas i ett för ändamålet avsett kärl som kommer att stå på gården. Glödlampor och batterier läggs i en påse bredvid kärlet. Tänk på att kärlet endast är avsett för elavfall. Till exempel är inte dammsugarslangar att betrakta som elsopor. Elsopor är allt som drivs med sladd eller batteri samt glödlampor, lysrör och lågenergilampor.

Föremål i gemensamhetsutrymmen måste tas bort

De möbler och andra föremål som står i våra gemensamma utrymmen som källar- och vindsgångar måste ovillkorligen avlägsnas och antingen kastas med grovsoporna eller ställas in i förråd. Om så inte sker faller det tyvärr på andra medlemmar i föreningen att bära bort föremålen till grovsoporna.